Toonzaal enkel in Elen geopend                      +32(0)89 56 24 84                      info@rakoma.be                      Facebook

Aluminium ramen

Uw venster op de wereld

Al onze ramen en deuren beantwoorden aan de hoogste normen. Verder kunnen we het eens zijn dat deuren en ramen mooi afgewerkt moeten zijn en volledig bijpassend zijn met de stijl van uw woning. Daarom staan wij u tijdens de opmetingen ook bij in keuze van profielsoort en kleur om samen tot een perfect geheel te komen.

De geleverde ramen en deuren kunnen nog zo goed gemaakt zijn, maar als ze slecht of onvakkundig geplaatst worden, verliezen ze hun volledige waarde. Wij zorgen daarom voor een perfecte plaatsing van de ramen en deuren, uitgevoerd door een gespecialiseerd team. Hierdoor wordt een perfecte kwaliteit gewaarborgd.

Wij gebruiken de volgende systemen voor onze aluminium ramen.
 • CS 104, het raam van de toekomst
  Reynaers Aluminium biedt totaal-aluminiumoplossing aan voor de duurzame woning van morgen.

  Passief- en lage energiehuizen zijn de toekomst van de bouwsector. Met het CS 104 profiel realiseert men passieve constructies met isolatiewaarden tot Uf 0.88 W/m²K, door het gebruik van een gepatenteerde isolatietechnologie. De stegen zijn uitgerust met een geïntegreerde PUR foam waardoor er geen afzonderlijke assemblage van de strips meer dient te gebeuren. Speciaal ontwikkelde rubbers garanderen een perfecte wind- en waterdichtheid en zorgen zo voor een optimale energie efficiëntie. De inbouwdiepte van de profielen draagt bovendien bij tot de stevigheid en stabiliteit van het CS 104 systeem. Dat geeft de architect en constructeur de ontwerpvrijheid van grote overspanningen met driedubbele beglazing, met een innovatieve, energie efficiënte en duurzame oplossing als resultaat.

 • CS 86-HI is een driekamersysteem voor ramen en deuren met thermische onderbreking. Het systeem is een combinatie van esthetisch design, optimale stabiliteit en hoge thermische isolatie. De isolerende strips van het skelet behalen Uf-waarden tot 1,2 W/m²K, waardoor dit het meest energie-efficiënte systeem in het assortiment is. Het systeem bevat binnendraaiende ramen en binnen- en buitendraaiende vlakke deuren. Bovendien zijn er verschillende vloerverbindingen verkrijgbaar, zodat CS 86-HI aan specifieke vereisten van de klant voldoet. CS 86-HI maakt deel uit van de Concept System®-reeks, een uniek modulair systeem voor aluminium schrijnwerk dat uit uiteenlopende profielen en accessoires bestaat die onderling verwisselbaar zijn.

  Inbouwdiepte kader: 77 mm
  Inbouwdiepte vleugel: 86 mm (raam), 79 mm (vlakke deur)

 • CS 77 is een driekamersysteem voor ramen en deuren met thermische onderbreking. Het systeem is zonder enige twijfel de nieuwe referentie voor een optimale combinatie van comfort en veiligheid. Bovendien is het systeem beschikbaar in verschillende esthetische vormen die op de huidige bouwtrends zijn afgestemd. Alle types binnen- en buitendraaiende ramen en deuren zijn mogelijk. CS 77 maakt deel uit van de Concept System®-reeks, een uniek modulair systeem voor aluminium schrijnwerk dat uit uiteenlopende profielen en accessoires bestaat die onderling verwisselbaar zijn

  Inbouwdiepte kader: 68 mm
  Vleugel: 77 mm (raam), 68 mm (vlakke deur)

 • CS 77-HI is een driekamersysteem voor het vervaardigen van ramen en deuren met verhoogde thermische eigenschappen en vormt de optimale combinatie van veiligheid en comfort. Glasvezelversterkte polyamidestrippen met ribbels en/of holle kamers staan garant voor hoge thermische isolatiewaarden. Het systeem is beschikbaar in verschillende esthetische vormen die passen bij de uiteenlopende hedendaagse architectuurtrends en biedt alle types van naar binnen en naar buiten draaiende ramen en deuren. De dubbele aanslag tussen kader en vleugel en de verlaagde afwatering staan garant voor een superieure wind- en waterdichtheid. Er is een ruime keuze aan binnen- en buitenkleuren.

  Thermische isolatie: Uf-waarde HI-versie tussen 1,76 W/m²K en 2,05 W/m²K, afhankelijk van de kader/vleugel-combinatie

 • CS 68 is een driekamersysteem voor ramen en deuren met thermische onderbreking. Het systeem is zonder enige twijfel de nieuwe referentie voor een optimale combinatie van isolatie en veiligheid. Bovendien is het systeem beschikbaar in verschillende esthetische vormen die op hedendaagse bouwstijlen zijn afgestemd. Alle types binnen- en buitendraaiende ramen en deuren zijn mogelijk. CS 68 maakt deel uit van de Concept System®-reeks, een uniek modulair systeem voor aluminium schrijnwerk dat uit uiteenlopende profielen en accessoires bestaat die onderling verwisselbaar zijn.

  Inbouwdiepte kader : 59 mm
  Inbouwdiepte vleugel: 68 mm (raam), 59 mm (vlakke deur)

 • CS 59 is een thermisch geïsoleerd driekamersysteem voor ramen en deuren. Bovendien is het systeem beschikbaar in verschillende esthetische vormen die op de huidige bouwstijlen zijn afgestemd. Alle types binnen- en buitendraaiende ramen en deuren zijn mogelijk. CR 59 maakt deel uit van de Concept System®-reeks, een uniek modulair systeem voor aluminium schrijnwerk dat uit uiteenlopende profielen en accessoires bestaat die onderling verwisselbaar zijn.

  Inbouwdiepte kader: 50 mm
  Inbouwdiepte vleugel: 59 mm (raam), 50 mm (vlakke deur)


PVC ramen

Kömmerling 76

HET BESTE SYSTEEM IN ZIJN KLASSE

Het is een uniek, universeel systeem dat verkrijgbaar is in talloze variaties
en kleuren. Het biedt gloednieuwe ontwerpmogelijkheden om een duurzame leefomgeving te creëren voor klanten die hun woning bouwen of renoveren.

Het ontwerp is zo vernieuwend dat zelfs drievoudige beglazing met modern isolerend glas mogelijk is, ondanks het eerder smalle profiel.

Dankzij het innovatieve montageconcept kan een professionele installatie snel, schoon en eenvoudig worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u zonder problemen oude ramen vervangen door nieuwe, moderne ramen met het KÖMMERLING 76 systeem.


PVC ramen

K-vision

DIEPTEWERKING
Het Kömmerling K-vision-systeem biedt het eerste profiel met dieptewerking, dat door zijn schaduwrijke detaillering accenten in het gevelbeeld legt of bij renovatie voor het behoud van het bestaande karakter van het gebouw zorgt.

De K-vision-profielen passen naadloos in het gevelontwerp en bieden de architect de mogelijkheid specifieke Nederlandse details te realiseren. Zij combineren aldus de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijke eigen-schappen van kunststofprofielen met een esthetisch en passend design, zodat men ze kan aanwenden zonder toegevingen te doen aan de gewenste uitstraling van het gebouw.


PVC kleuren

Homogeen wit & ivoor

Kömmerling produceert al meer dan 40 jaar de klassieke witte profielen. Nu beschikt Kömmerling ook over een brede waaier aan profielen in ivoorkleur. De profielen zijn in de massa gekleurd.


PVC kleuren

Foliebekleving

Het Renolit-gamma bevat meerdere kleuren. Naast generfde folies met houtdessins en uni-kleuren zijn er ook gladde folies (niet generfd) met unikleuren beschikbaar. De 0,2 mm dikke folie is bestand tegen zeer extreme weersomstandigheden. Voor de actuele stand van zake betreffende het kleurengamma, contacteer Kömmerling of de erkende Kömmerling-partner. Bij profielen enkel aan de buitenzijde bekleefd met folie wordt de folie verlijmd op een wit of ivoorkleurig gekleurd profiel. Bij tweezijdig gefolierde profielen gebruikt Kömmerling wit,ivoor, licht- of donkerbruine in de massa gekleurde basisprofielen. Dit naargelang de kleur van de folie.

Houtdessins (generfd)
Unikleuren (generfd) (E16, E21, E44, E58, E67 en E88: grondkleur is ivoor 607)
Gladde folies (niet generfd)

Heeft u nog vragen of wenst u een afspraak in één van onze toonzalen?

contacteer ons nu